14. prosince 2009

Californication: Season 3

| Season 1 & 2 | Season 3 | Season 4 |
| Season 5 | Season 6 | Season 7 |
_______


3.01 Wish You Were Here - 3.02 The Land of Rape and Honey - 3.03 Verities & Balderdash - 3.04 Zoso - 3.05 Slow Happy Boys - 3.06 Glass Houses - 3.07 So Here's the Thing... - 3.08 The Apartment - 3.09 Mr. Bad Example - 3.10 Dogtown - 3.11 Comings & Goings - 3.12 Mia Culpa

zdroj: imdb.com
Karen (Natascha McElhone) je v NYC (opravdu jsem jediná, která z toho měla radost?) a Hank (David Duchovny) má pré. Začíná učit tvůrčí psaní a hned se začne zaplétat a zaplétat a zaplétat... Jak s manželkou děkana (skvělá Embeth Davidtz), tak s učitelkou (Diane Farr) dokonce i se studentkou (Eva Amurri). The Apartment, který z toho vyústí, je jeden z nejlepších dílů, které Californication má, a dlouho jsem se tak nenasmála. Následné díly jsou proto dvakrát tak vtipné, protože celá zápletka doznívá. Prostě, hoďte Hanka mezi tři krásné ženy a zkuste udržet jeho kaťata v klidu. Jste bez šance. Bohužel pro mě se pak Karen vrací a přichází s nápadem, že všichni se odstěhují do NYC jako jedna rodina. A to byl ten moment, kdy jsem měla začít křičet NOOOOOEEEEEEESSSSSS!

In related news, Marcy (Pamela Adlon) a Charlie (Evan Handler) se rozvádí. Po Daisy (Carla Gallo), po Ricku Springfieldovi (Rick Springfield), po Charlieho tramp stamp a dokonce díky malému rozjasnění v posledním díle se rozvádí. Nemůžu říct, že bych měla radost, ale nevidíme Charlieho podepsat papíry, takže co se bude dít dál?

Napjatě jsem čekala, čím trumfnou dokonalou postavu Lewa Ashbyho (Callum Keith Rennie) z minulé série a vynahradí absenci Mii (Madeline Zima), ale vytvořili někoho, koho jsem si užívala stejně, jako Lewa, ne-li víc. Dámy a pánové, seznamte se se Sue Collini (Kathleen Turner), ženou zcela neobyčejnou, která vaši bránici naučí! Scénáristům se celkově podařilo díky dokonalým zápletkám, které by mnohým slaběji napsaným charakterům mohly zlomit vaz, všechno dotáhnout dokonce a nechat postavy přesně tak, jak je milujeme.

Mia Culpa považuji za jeden z nejemočnějších dílů vůbec. Má hned několik plus - Mia! Mia! Mia!, dlouho utajovaná zápletka Mia/Hank praská s desktruktivními následky, a Miina agenta a přítele hraje James Frain. (Být to v polovině třetí série The Tudors, budu štěstím bez sebe; když mu Hank rozbil nos, ale moje stará zášť je pryč.) Takhle to ještě opepřilo ten konec. A ten byl už tak sakra ostrý.

Ti, co ještě váhají, jestli sledovat, jděte sakra do toho, nebudete litovat. Žádného žraloka na motorce nepřeskakujeme a jedeme dál... A po tom season finale je to sakra potřeba. Další! Víc!