2. dubna 2012

Californication: Season 5

| Season 1 & 2 | Season 3 | Season 4 |
| Season 5 | Season 6 | Season 7 |
_______


5.01 JFK to LAX - 5.02 The Way of the Fist - 5.03 Boys & Girls - 5.04 Waiting for the Miracle - 5.05 The Ride Along - 5.06 Love Song - 5.07 Here I Go Again - 5.08 Raw - 5.09 At the Movies - 5.10 Perverts & Whores - 5.11 The Party - 5.12 Hell Ain't a Bad Place to Be

zdroj: imdb.com
Trochu dost jsem se vyděsila, když přišli s tím, že mezi čtvrtou a pátou sezónou bude skoro tříletý posun, ale nakonec mi to vůbec nevadilo, naopak. Začátek mě nijak nešokoval a poté jsem na to úspěšně zapomněla. I když pár lidí říká, že to byla nejslabší sezóna, já se dobře bavila - i když většina byly sexkapády Charlieho Runklea - a celkově se mi to dost líbilo. Ale možná jen Californication miluji natolik, že se budu dívat, i kdyby se tam skákalo přes žraloka na motorce.

S letošními vedlejšími postavami se moc nevytáhli - zvlášť, když mi ve finále ještě ukázali Lew Ashbyho (Callum Keith Rennie), který je pro mě pořád tou nejlepší sezónní postavou, kterou kdy Californication mělo. Samurai Apocalypse (RZA) a Kali (Meagan Good) prostě nebyli nic moc, takže bylo dobře, že se jejich zápletka zase tolik neřešila. I když Kali byla aspoň kus a moc hezky zpívala.

Musím uznat, že fakt, že Hank (David Duchovny) a Karen (Natascha McElhone) nebyli "item" mi dost pomohl, zase jsem začala mít Karen ráda, i když to sem tam drobátko haprovalo - opět se mi v určitých chvílích potvrdilo, že Karen si za svoje trápení s Hankem může z velké části sama, je jak děcko - pořád tam bude ty pracky strkat, i když to pálí a pálit nepřestane.

Co se mi tuhle sezónu ale opravdu líbilo bylo Hankovo sebeuvědomění a sebenalezení, když tak sledoval, co Tyler (Scott Michael Foster) provádní Becce (Madeleine Martin) - která mi tuhle sezónu zase přišla docela protivná, ale zvykla jsem si. Docela mě ovšem překvapilo, že roky sledovala, jak si její matka pálí prsty, a při první příležitosti si nechá dělat to samo.

Hank měl tuhle sezónu zvláštní postavení - v podstatě vůbec nic nedělal a docela to odnášel za všechny okolo. Kdo ale tuhle sezónu dostával na prdel ještě víc, než Hank, byl "Officer Charles W. Runkle" (Evan Handler). Ať už to byla Lizzie (Camilla Luddington) se Stuem (Stephen Tobolowsky) a jejich, "blowjobs are like handshakes," nebo trable s Hankem (i když tam si to zasloužil), dostával slušný klepec.

Manželství Karen a Batesyho (Jason Beghe) bavilo stejně jako manželství Stua a Marcy (Pamela Adlon), dost jsem se bavila na obou frontách, i když žádné z nich nepřežilo finále. Hodně mě potěšil návrat některých starých známých jako Trixie (Judy Greer) a Eddieho Nera (Rob Lowe), který vyvážil postavu Carrie (Natalie Zea), jež se sice na konci ukázala klíčová, ale zrovna moc mě nebavila.

Co se týče finále, tak výše zmíněný Ashby potěšil, vůbec celá ta pekelná snová relace byla super. Hank a Karen se zase stáčí do kruhu, ale uvidíme, nebudu předbíhat. Konec byl zajímavě udělaný, to tu ještě nebylo. Na skvělé finále minulé řady to nemělo, ale k sezóně to sedělo.

Zkrátka, já jsem byla letos dost spokojená.