8. května 2012

Castle: Season 4

| Season 1 & 2 | Season 3 | Season 4 |
| Season 5 | Season 6 | Season 7 | Season 8 |
_______


4.01 Rise - 4.02 Heroes and Villains - 4.03 Head Case - 4.04 Kick the Ballistics - 4.05 Eye of the Beholder - 4.06 Demons - 4.07 Cops & Robbers - 4.08 Heartbreak Hotel - 4.09 Kill Shot - 4.10 Cuffed - 4.11 Till Death Do Us Part - 4.12 Dial M for Mayor - 4.13 An Embarrassment of Bitches - 4.14 The Blue Butterfly - 4.15 Pandora (Part 1) - 4.16 Linchpin (Part 2) - 4.17 Once Upon a Crime - 4.18 A Dance with Death - 4.19 47 Seconds - 4.20 The Limey - 4.21 Headhunters - 4.22 Undead Again - 4.23 Always

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: Kick the Ballistics, Eye of the Beholder, Demons, Cops & Robbers, Heartbreak Hotel, Cuffed, The Blue Butterfly, 47 Seconds, Headhunters, Always (!!!)

Postavy: "Iron" Gates (Penny Johnson) mě od začátku bavila, líbila se mi její změna přístupu, i jak drtila Castlea (Nathan Fillion). Způsob, jakým se proti ní Castle a Beckett (Stana Katic) týmovali mě silně bavil. Taky se mi zdálo, že Ryan (Seamus Dever) a Esposito (Jon Huertas) měli v této sezóně mnohem víc prostoru, nebo aspoň ze začátku. Koho jsem ale opravdu postrádala byla Martha (Susan Sullivan), byla tam hrozně málo. Alexis (Molly C. Quinn) mi ke konci sezóny přestala vadit. O největší mé potěšení co do postav se postaral Josh (Victor Webster), když konečně nasedl na tu svou motorku a vypadl ze seriálu. Rozhodně největší potěšení ale byli Castle a Beckett. I když to opět zdržovali, tak Castleova trpělivost (i když na konci kolísala) a Beckettina sezení s psychologem tím opravdu pohnula. Jo a mimochodem, Lanieina (Tamala Jones) alternace, patolog Sidney Perlmutter (Arye Gross), je prostě super.

Co se tak zhruba asi dělo? Čtvrtá sezóna hned od začátku tankovala super. Co díl, to doslova perla. Rise proběhlo přesně tak, jak jsem očekávala, s tím finále se nedalo ani nic jiného provést. Kdybych se vsadila, jak jsem silácky pravila u třetí řady, tak bych prohrála. Překvapilo mě, jak málo se řešilo Beckettino PTSD na to, jak vážné ho měla, a překvapilo, že se jim provedlo udělat 3XK epizodu (Kick the Ballistics) bez 3XK. Vybírali naprosto výborná témata, která vyždímali, co se dalo - ať už šlo o Ghost Busters, Atlantic City, nebo Castlea a Beckett spoutané želízky. Neuvěřitelně mě potěšili epizodou The Blue Butterfly, která byla prostě dokonalá. Dvojdíl mě tentokrát tolik nedostal i přes výbornou Jennifer Beals (Sophia Turner), Castleovu první (CIA) múzu.

Kromě Beckettina postřelení se dále řešilo, že Castle a Beckett mají tajemství, což bylo téma celé sezóny. Byla jsem vděčná za to, že to Beckettino prasklo dřív (47 Seconds), Castle měl čas se vytrucovat. Z dalších věcí naplánovaných pro sezónu mě naštvali tím, že tak ošidili Ryanovu svatbu, nebyl ten fund-raiser Johanny Beckett a čekala jsem víc 3XK, nebo aspoň víc o Castleově otci, ale snad to přijde v páté řadě.

Ze známých tváří mě potěšili John M. Jackson (Rod Halstead, Rise), Kristin Lehman (Serena Kaye, Eye of the Beholder), Richard Burgi (Charlie Turner, Heartbreak Hotel), Sarah Jane Morris (Leslie Morgan, Once Upon a Crime), Charles Shaughnessy (Nigel Wyndham, The Limey), Brett Tucker (Colin Hunt, The Limey) a Adam Baldwin (Ethan Slaughter, Headhunters).

Finále: Na tohle jsem opravdu čekala přes tři roky a bože, konečně se to stalo! Nejlepší finále, jaké ten seriál kdy měl. Sice už konečně mohli uzavřít vraždu Johanny Beckett, ale i tak čirá dokonalost a ten konec! OH MY SWEET GOD TEN KONEC!!! Už zase krvácím z nosu... Víc prostě netřeba komentovat. Jak teď přežiju do 5. série, to fakt nevím.