15. května 2015

Castle: Season 7

| Season 1 & 2 | Season 3 | Season 4 |
| Season 5 | Season 6 | Season 7 | Season 8 |
_______

Seven years ago, I thought I would never write again. And then you walked through the door. And my whole world changed. You were right... you said I had no idea. But now I do.
This is because of you. Because of us.
Always.



7.01 Driven - 7.02 Montreal - 7.03 Clear & Present Danger - 7.04 Child's Play - 7.05 Meme is Murder - 7.06 The Time of Our Lives - 7.07 Once Upon a Time in the West - 7.08 Kill Switch - 7.09 Last Action Hero - 7.10 Bad Santa - 7.11 Castle, P.I. - 7.12 Private Eye Caramba! - 7.13 I, Witness - 7.14 Resurrection (Part 1) - 7.15 Reckoning (Part 2) - 7.16 The Wrong Stuff - 7.17 Hong Kong Hustle - 7.18 At Close Range - 7.19 Habeas Corpse - 7.20 Sleeper - 7.21 In Plane Sight - 7.22 Dead from New York - 7.23 Hollander's Woods

zdroj: imdb.com
Minulá řada končila tím, že Castle (Nathan Fillion) byl po cestě na svou svatbu s Beckett (Stana Katic) unesen. Celá zápletka samozřejmě sloužila k tomu, aby se to celé zpomalilo, protože upřímně, když ji v epizodě Sleeper rozřešili, ani vlastně nevím, jestli jsem to pochopila. Podstatné pro mě bylo, že v epizodě The Time of Our Lives se Castle a Beckett konečně vzali. Obešla bych se sice bez modelu Kate a toho umělého pozadí, ale hlavně, že to tam bylo a že je Castleův trapný únos vyřešen.

Bavila mě Martha (Susan Sullivan), jak se snažila osamostatnit, a Alexis (Molly C. Quinn) mě tuto sezónu překvapivě ani moc nerozčilovala. Espo (Jon Huertas) a Ryan (Seamus Dever) opět předváděli super bromance, jen jich mohlo být víc, stejně jako Lanie (Tamala Jones). Docela se mi líbila ta krátká zápletka se soukromým detektivem Castleem, jen škoda, že byla tak krátká. A netrpělivě čekám, kdy Beckett konečně otěhotní, je to jediná zápletka, se kterou se ještě nevytasili.

Z epizod musím vypíchnout Clear & Present Danger, skvěle jsem se bavila; Child's Play, protože Castle ve školce; Once Upon a Time in the West, naprosto výborná epizoda; Private Eye Caramba!, i když ji na konci lehce překombinovali; The Wrong Stuff, už jen pro ten začátek v Casa de Castle; At Close Range, protože byla zaměřená na Ryana; a Habeas Corpse, jen bych fakt chtěla vidět "The Crime of My Life".

Co se týče finále, Hollander's Woods, bylo z něj opravdu cítit, že nevěděli, jestli to náhodou nebude úplně poslední epizoda vůbec, takže by to klidně mohlo fungovat i jako finále seriálu. Castleova závěrečná řeč pro Beckett byla nádherná, prostě kdyby to takhle končilo, byla bych spokojená. Jen ta zápletka by si zasloužila klidně i dvojdíl.

Z guest stars potěšili Cliff Simon (Polkovnik, Child's Play) a Daya Vaidya (Sophia Del Cordova, Private Eye Caramba!). Na další řadu se těším, ačkoliv se začínají trochu opakovat a nedivila bych se, kdyby byla osmá řada poslední.