17. května 2014

Castle: Season 6

| Season 1 & 2 | Season 3 | Season 4 |
| Season 5 | Season 6 | Season 7 | Season 8 |
_______


6.01 Valkyrie (Part 1) - 6.02 Dreamworld (Part 2) - 6.03 Need to Know - 6.04 Number One Fan - 6.05 Time Will Tell - 6.06 Get a Clue - 6.07 Like Father, Like Daughter - 6.08 A Murder Is Forever - 6.09 Disciple - 6.10 The Good, the Bad & the Baby - 6.11 Under Fire - 6.12 Deep Cover - 6.13 Limelight - 6.14 Dress to Kill - 6.15 Smells Like Teen Spirit - 6.16 Room 147 - 6.17 In the Belly of the Beast - 6.18 The Way of the Ninja - 6.19 The Greater Good - 6.20 That '70s Show - 6.21 Law & Boarder - 6.22 Veritas - 6.23 For Better or Worse

Oblíbené epizody: Number One Fan, Disciple, The Good, the Bad & the Baby, Under Fire, The Way of the Ninja, That '70s Show

zdroj: imdb.com
Minulá sezóna Castlea končila Rickem (Nathan Fillion) na jednom koleni a žádostí o ruku ve chvíli, kdy se Kate (Stana Katic) rozhodovala, jestli jít pracovat do Washingtonu pro FBI nebo ne. Celá záležitost se vyřešila překvapivě nedramaticky - Kate žádost o ruku přijala a odjela do D.C., kde pracovala po boku Rachel McCord (Lisa Edelstein), což se naštěstí netáhlo dlouho. Bylo jasné, že přijdou se zápletkou, která Beckett přivede zpět do NY, ale jsem ráda, že to udělali krásně beckettovsky a že ji chvíli nechali vydusit, než ji Gates (Penny Johnson) zase vzala zpátky.

Castle a Beckett mi vůbec většinu série prostě dělali radost - nebylo to přepálené, vtíravé, ale bylo vidět, jak se mají rádi, a hrozně jsem se těšila na finálovou svatbu. K tomu, jak to dopadlo, se dostanu za chvíli, nicméně jsem hrozně ráda, že je nějak uměle nerozešli, Caskett je rozhodně můj nejoblíbenější ship.

Co se týče ostatních postav, Alexis (Molly C. Quinn) byla otravná sama za sebe a ještě si přitáhla Pie (Myko Olivier), který to umocnil. Ty díly, kde víceméně nebyla, byly fajn, pak to bylo horší. Nechápu, proč je všechno s Alexis tak hrozně "pathetic", jak kdyby to otec/dcera drama neuměli psát tak, aby to neuráželo. Jako obvykle si do další řady přeji méně Alexis.

Ryanovi (Seamus Dever) a Jenny (Juliana Dever) se narodilo mimi, Esposito (Jon Huertas) a Lanie (Tamala Jones) se znovu dali dohromady, Martha (Susan Sullivan) je stále perfektní. I letos jsme dostali epizody s 3XK (Michael Mosley) - Disciple, kde dostala Lanie super prostor, a konečně se dořešila smrt Beckettiny matky ve Veritas, kde se objevil i nový flashback se zesnulým Montgomerym (Ruben Santiago-Hudson). Považuji to za super epizodu, ačkoliv byla mírně uspěchaná. Znovu se objevil i James Brolin jako Jackson Hunt, Castleův CIA otec, ze kterého stále nejsem nijak zvlášť odvázaná.

Oblíbené epizody jsem vypíchla už nahoře, ale přesto musím zvlášť zmínit ještě Under Fire, kde Ryan a Esposito uvlízli v hořící suti a měli tam dole skvělé momenty. A taky That '70s Show, protože kostýmy a ty miluju. Objevili se Alexis Cruz (Lyle Gomez, Like Father, Like Daughter), Wes Ramsey (John Henson, Like Father, Like Daughter), Rick Peters (Tony Blaine, Deep Cover) a Scottie Thompson (Tildy McGuire, For Better or Worse).

Finále: Finále se ze začátku jevilo jako překvapivě lehké, zápletka byla vtipná a dobře jsem se u toho bavila. Rogan O'Leary (Eddie McClintock) byla skělá komická postavička. Jen si opravdu mohli odpustit ten konec - zvlášť, pokud celá věc není spojená ani s Castleovým otcem ani s 3XK, ale s někým úplně novým. Chápu, že po vyřešení smrti Beckettiny matky potřebují nějaké nové spiknutí, ale tohle fakt nebylo třeba. Nicméně i tak lze finále poděkovat za zničení příšerných původních svatebních šatů z Dress to Kill, ty nové byly nádherné. A jsem docela zvědavá, jak to vyřeší, i když je jasné, že Castle žije.