17. května 2011

Castle: Season 3

| Season 1 & 2 | Season 3 | Season 4 |
| Season 5 | Season 6 | Season 7 | Season 8 |
_______


3. 01 A Deadly Affair - 3.02 He's Dead, She's Dead - 3.03 Under the Gun - 3.04 Punked - 3.05 Anatomy of a Murder - 3.06 Almost Famous - 3.07 3XK - 3.08 Murder Most Fowl - 3.09 Close Encounters of the Murderous Kind - 3.10 Last Call - 3.11 Nikki Heat - 3.12 Poof, You're Dead - 3.13 Knockdown - 3.14 Lucky Stiff - 3.15 The Final Nail - 3.16 Setup (Part 1) - 3.17 Countdown (Part 2) - 3.18 One Life to Lose - 3.19 Law & Murder - 3.20 Slice of Death - 3.21 The Dead Pool - 3.22 To Love and Die in L.A. - 3.23 Pretty Dead - 3.24 Knockout

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: Punked, 3XK, Close Encounters of the Murderous Kind, Last Call, Nikki Heat (!!!), Knockdown, One Life to Lose, The Dead Pool, To Love and Die in L.A., Knockout

Postavy: Co se týče hlavních postav, tam moc vývoj nebyl, pokud nemluvíme o Caskett. Nemohla jsem být ale šťastnější, když Castle konečně pochopil, že když to s Ginou (Monet Mazur) nevyšlo napoprvé, nevyjde to ani na podruhé. Škoda, že Beckettino vedení ohledně Dr. Motorcycle Boy (jak říká Castle), Dr. Motorbike (jak říkám já), prostě Joshe (Victor Webster) - ten chlap jezdí na motorce a jmenuje se Davidson? Srsly? - bylo poněkud pomalejší. A to o tolik pomalejší, že k ní ještě nedošlo.

Dost se mi navíc ulevilo, že ona avizovaná "character death" byla jen Chet (Marthin přítel), kterého jsme navíc nikdy neviděli. Teda, ulevilo se mi až do season finale... Ryan a Esposito nevystupovali do popředí tak často, jak by se mi líbilo, ale když, tak to stálo prostě za to, byli výborní. Z celkem obyčejných poskoků se stali poskoky nenahraditelnými.

Co se týče Ryana a Honey-Milk (Juliana Dever), vývoj byl celkem očekávatelný, ale námluvy vtipné - jsem si jistá, že svatba bude ještě vtipnější - a všechno kolem Lanie a Esposita je prostě dokonalé a roztomilé. Naprosto dokonalá hostující postava byla Natalie Rhodes (Laura Prepon), ale myslím, že si všichni všimli, jak z té epizody ucvrkávám, takže to nechám.

Co se tak zhruba asi dělo? Z první poloviny sezóny musím vypíchnout úžasné Punked, kde sebrali veverce oblečení; Almost Famous, kde byla Beckett k sežrání (a Twilight striptéři, my ass!); 3XK, protože máme villaina; Close Encounters of the Murderous Kind, protože The X Files a hickey!; a samozřejmě Castle the Musical na konci Last Call.

Nikki Heat je díl, který by si zasloužil vlastní "squuueeee" článek, ale neudělám to. Jen mě nechte říct, že ten KISS byl hot a, "It's not about the books anymore." V Lucky Stiff jsem si vytvořila další shipping, Beckett & Ferrari.

Co se týče Setup & Countdown... Ačkoliv nemám ráda "xy minutes/hours/days earlier" epizody, přežila jsem to, a někým srážené Castleovo finální řešení mi bylo dost blízké. Jako civilista, co nemá co ztratit, taky bych si škubla. Navíc, nádherně shippy díl a DHS Agent Mark Fallon (Adrian Pasdar) byl prostě super.

Z následujících (skvělých, jedna po druhé) epizod je nutné vypíchnout The Dead Pool (leprikón!) a To Love and Die in L.A., protože Gene Simmons, za kterého se Beckett převlékala.

Ze známých tváří mě potěšili Carmen Argenziano (Mario Rivera, Murder Most Fowl), Laura Prepon (Natalie Rhodes, Nikki Heat), Max Martini (Hal Lockwood), Adrian Pasdar (Mark Fallon), Jane Seymour (Gloria Chambers, One Life to Lose) a Brendan Hines (Alex Conrad, The Dead Pool).

Finále: Že je něco shilého v NYPD a že onen ohlašovaný černý petr padne na Montgomeryho (Ruben Santiago-Hudson), to jsme věděli dávno. Že to bude takhle ubulenej díl a že bude mít na konci TAKOVÝ cliffhanger, to jsem ovšem nečekala. V té epizodě se nikomu opravdu nestalo nic pěknýho, máme tu dalšího villaina, jehož jméno si jak Montgomery, tak Lockwood vzali do hrobu. Je tu hodně co řešit do další sezóny (Beckett, Castle, nový kapitán...). Ale přece jen vidím nějaký klad - Castle TO konečně vyslovil nahlas. Kdo se se mnou vsadí, že si to Beckett nebude pamatovat? R.I.P., kapitáne Montgomery.