7. června 2014

Hawaii Five-0: Season 4

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 | Season 5 | Season 6 |
_______


4.01 Aloha Ke Kahi I Ke Kahi (We Need One Another) - 4.02 A'ale Ma'a Wau (Fish out of Water) - 4.03 Ka'oia i'o Ma Loko (The Truth Within) - 4.04 A ia la aku (From This Day Forward) - 4.05 Kupu'eu (Fallen Hero) - 5.06 Kupouli 'la (Broken) - 4.07 Ua Nalohia (In Deep) - 4.08 Akanahe (Reluctant Partner) - 4.09 Hau'oli La Ho'omaika'I (Happy Thanksgiving) - 4.10 Ho'onani Makuakane (Honor Thy Father) - 4.11 Pukana (Keepsake) - 4.12 O kela me keia Manama (Now and Then) - 4.12 Hana Lokomaika'i (The Favor) - 4.14 Na hala a ka makua (Sins of the Father) - 4.15 Pale 'la (Buried Secrets) - 4.16 Hoku Welowelo - 4.17 Ma Lalo o ka 'ili (Beneath the Surface) - 4.18 Ho'i Hou (Reunited) - 4.19 Ku I Ka Pili Koko (Blood Brothers) - 4.20 Pe'epe'e Kanaka (Those Among Us) - 4.21 Makani 'olu a holo malie (Fair Winds and Following Seas) - 4.22 O ka Pili'Ohana ka 'Oi (Family Comes First)

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: In Deep, Reluctant Partner, Happy Thanksgiving, Sins of the Father, Blood Brothers, Family Comes First

Postavy: McGarrettova (Alex O'Loughlin) otravná přítelkyně (?) Catherine (Michelle Borth) se stala series regular, takže otravovala v každé epizodě, z toho jsem nadšená nebyla. Přibyl konspirační teoretik Jerry (Jorge Garcia), který mě bavil, a na konci se k týmu přidal Lou Grover (Chi McBride), což mi udělalo stejnou radost jakože Catherine konečně vypadla. Taky se na pár dílů zdržela Dannova (Scott Caan) matka Clara (Melanie Griffith), kterou jsem tam asi ani nepotřebovala.

Co se zhruba tak asi dělo? O Wo Fatovi (Mark Dacascos) a Shelbourne nemám sílu mluvit, to je furt dokolečka a nějakou dobu už mě nebaví. Hawaii Five-0 má zkrátka největší sílu v postavách a té chemii mezi nimi, což byly hned dva problémy, které tato řada měla. Zaprvé, překombinovali to. Cpali nám horem dolem Catherine, kterou většina fandomu prostě nemá ráda, a cpali ji mezi Stevea a Dannyho, což totálně narušilo dynamiku týmu. Kono (Grace Park) byla dlouho pryč, pak se vrátila, ale to už tam byla Catherine, Grover, sem tam Jerry... Prostě bylo toho moc a zbytečně to drama bralo i těm poměrně povedeným případovým epizodám.

Za druhé, patrně ze strachu, že Hawaii Five-0 vejde ve známost jako materiál vhodný pro slash, se producenti a scénáristé rozhodli, že nejlepší bude držet Dannyho a Stevea od sebe, což taky většinu sezóny dělali, a nefungovalo to. To jejich handrkování v autě je esenciální pro seriál, který bez toho padá pod průměr, ve kterém se i tak sotva drží. Nejlepší epizody byly ty, kde byli Steve a Danno spolu, jako In Deep a Blood Brothers, jedna z nejlepších epizod vůbec.

Objevili se Rebecca De Mornay (Barbara Cotchin, From This Day Forward), Daryl Hannah (Cherie Tranton), Carol Burnett (Deb McGarrett, Happy Thanksgiving), Krista Allen (Nani Kahanu, Blood Brothers) a Richard Burgi (agent Novak, Family Comes First).

Finále: Potěšilo, že bylo centrované na Grovera, a celkově ta epizoda fungovala. Taky mají plus za to, že nebyl žádný ukrutný cliffhanger. Do páté série jdeme bez Catherine a můžeme jen doufat, že scénáristé půjdou do sebe a pochopí, že show jim dělá hlavně McDanno.