12. května 2015

Hawaii Five-0: Season 5

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 | Season 5 | Season 6 |
_______


5.01 A'ohe Kahi e Pe'e Ai (Nowhere to Hide) - 5.02 Ka Makuakane (Family Man) - 5.03 Kanalu Hope Loa (The Last Break) - 5.04 Ka Noe'au (The Painter) - 5.05 Ho'oilina (Legacy) - 5.06 Ho'oma'ike (Unmasked) - 5.07 Ina Paha (If Perhaps) - 5.08 Ka Hana Malu (Inside Job) - 5.09 Ke Koho Mamao Aku (Longshot) - 5.10 Wawahi moe'uhane (Broken Dreams) - 5.11 Ua'aihue (Stolen) - 5.12 Poina 'Ole (Not Forgotten) - 5.13 Lā Pō'ino (Doomsday) - 5.14 Powehiwehi (Blackout) - 5.15 E 'Imi pono (Searching for the Truth) - 5.16 Nanahu (Embers) - 5.17 Kuka'awale (Stakeout) - 5.18 Pono Kaulike (Justice for All) - 5.19 Kahania (Close Shave) - 5.20 'Ike Hanau (Instinct) - 5.21 Ua helele'i ka hoku (Fallen Star) - 5.22 Ho'amoano (Chasing Yesterday) - 5.23 Mo'o 'olelo Pu (Sharing Traditions) - 5.24 Luapo'i (Prey) - 5.25 A Make Kāua (Until We Die)

zdroj: imdb.com
Pátá řada Hawaii Five-0 mě nijak zvlášť nepřekvapila. Steve McGarrett (Alex O'Loughlin) a Danno Williams (Scott Caan) jsou spolu pořád skvělí, ale bohužel nepřestal ten trend, kdy mezi ně cpou další postavy, asi aby to nebylo tak "gay". Stále ještě nechápou, že je to hlavní síla seriálu. Lou Grover (Chi McBride) tam pořád sedí jak sedinka na hrnec, Kono Kalakaua (Grace Park) byla zastrčená do pozadí, Chin Ho Kelly (Daniel Dae Kim) až na pár zvratů víceméně taky. Skvělý Max Bergman (Masi Oka) dostal k ruce Mindy Shaw (Amanda Setton), která byla bohužel úplně zbytečná. Kamekona (Taylor Wily) dostal parťáka v Jerrym Ortegovi (Jorge Garcia), což bylo ale moc fajn.

Abych řekla pravdu, z těch delších zápletek mi žádná neutkvěla v hlavě. Co se týče epizod, líbila by se mi If Perhaps, protože jsme se konečně zbavili Wo Fata (Mark Dacascos), ale ta alternativní realita byla tak brutálně mimo charaktery postav, že zničili jeden z mých nejoblíbenějších konceptů; Embers a linie s Kathy Millwood (Melina Kanakaredes); Stakeout, protože je to jedna z nejlepších epizod, je plná McDanno; a Instinct, hlavně Groverova linie.

Potěšil Carmen Argenziano (Albert Bagosa, The Painter), Willie Garson (Gerard Hirsch, Stolen), Robert Knepper (Rex Coughlin, Justice for All), Raphael Sbarge (Sam Alexander, Justice for All), Jon Lovitz (Barry Burns, Fallen Star) a Tia Carrere (Makana Kalakaua, Until We Die).

Co se týče finále řady, Until We Die, bylo slabé hned ze tří důvodů. Zaprvé, fakt se musela vracet Catherine Rollins (Michelle Borth)? K čemu ji tam potřebujeme? Za druhé, co to byl vlastně za cliffanger? Proč jsme neviděli svatbu Kono? Špatné. A za třetí, Hawaii Five-0 mívá hodně nereálné zápletky, ale upuštění jaderné pumy do moře bez následků bylo moc i na mě.

Do další řady jdu, protože McDanno, ale dlouho už to dávat nebudu.