16. května 2012

Hawaii Five-0: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 | Season 5 | Season 6 |
_______


2.01 Ha'i'ole (Unbreakable) - 2.02 Ua Lawe Wale (Taken) - 2.03 Kame'e (The Hero) - 2.04 Mea Makamae (Treasure) - 2.05 Ma'ema'e (Clean)- 2.06 Ka Hakaka Maika'I (The Good Fight) - 2.07 Ka Iwi Kapu (Sacred Bones) - 2.08 Lapa'au (Healing) - 2.09 Ike Maka (Identity) - 2.10 Ki'ilua (Deceiver) - 2.11 Pahele (Trap) - 2.12 Alaheo Pau'ole (Gone Forever) - 2.13 Ka Ho'oponopono (The Fix) - 2.14 Pu’olo (The Package) - 2.15 Mai Ka Wa Kahiko (Out of the Past) - 2.16 I Helu Pu (The Reckoning) - 2.17 Kupale (Defender) - 2.18 Lekio (Radio) - 2.19 Kalele (Faith) - 2.20 Ha 'alele' (Abandoned) - 2.21 Pa Make Loa (Touch of Death) (Part 1) - 2.22 Ua Hopu (Caught) - 2.23 Ua Hala (Death in the Family)

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: Sacred Bones, Deceiver, Out of the Past, Radio, Faith

Postavy: Kono (Grace Park) a Chin (Daniel Dae Kim) jsou pro mě stále víceméně pozadí, u kterého by mě nezlomilo, kdyby se jim něco stalo. Stevea (Alex O'Loughlin) a Danna (Scott Caan) pořád miluji se stejnou vášní a upřímností a přiznám se, že koukám především kvůli nim. (Jediné, co mě stále trochu znepokojuje, je fakt, že se pořád ještě nevzali, ale fanfics mě drží nad vodou.) Docela se mi líbila i Lori Weston (Lauren German) a to hlavně proto, že z ní nakonec neudělali love interest pro Stevea, jen mě překvapilo, jak rychle ji zase uklidili. Jenna Kaye (Larisa Oleynik) podle mě dopadla hůř, než si zasloužila. Potěšil mě screentime Maxe (Masi Oka), zcela dokonalá postava. Joe White (Terry O'Quinn) tam dělal víceméně bordel, ale aspoň to bylo k ději a něco se tam dělo.

Co se zhruba tak asi dělo? Cliffhanger z minulé sezóny byl vyřešený poměrně rychle a všechno se zase vrátilo do starých kolejí hledání Wo Fata (Mark Dacascos) a další mytologie rozkopané Joem. Přiznávám se, že jsem je zase pouštěla z hlavy hnedd potom, co jsem se dodívala, u H5-0 mě prostě víc baví ty vata díly a tohoto pohledu byla tahle sezóna dost silná. Opravdu jsem se bavila.

Rozhodně největší událostí sezóny byl crossover s NCIS: Los Angeles pojmenovaný Touch of Death. Byl na mě příliš uměle navozený, teroristi mě nebaví a nikdy neodpustím Alexovi O'Loughlinovi, že kvůli rehabu chyběl, ale i přesto byla týmová interakce skvělá, hlavně ta, která probíhala mezi Deeksem a Dannem.

Hodně mě potěšila Autumn Reeser (Gabrielle Asano), i když byla love interest pro Danna, William Baldwin (Frank Delano), ty chraplající záporáky prostě umí, cameo Daniely Ruah (Kensi Blye, The Good Fight) ještě před crossoverem, Mark Deklin (Stan Edwards), James Caan (Tony Archer, Radio), Taryn Manning (Mary Ann McGarrett) a Pruitt Taylor Vince (Richard Branch, Abandoned).

Finále: Je pravda, že bych si finále dala mnohem víc, kdyby šlo o krk Dannovi, nebo Steveovi, protože Chinova žena je mi úplně ukradená a o tom, jakou hodnotu pro mě má život Kono by se taky dalo spekulovat. Nicméně jsem ráda, že Max zůstal; kdyby ho oddělali, neodpustila bych jim to. A cliffhanger byl opravdu pěkný.