27. prosince 2015

Profil zločinu (Profilage): Saison 5

| Saison 1 & 2 | Saison 3 & 4 | Saison 5 |
| Saison 6 | Saison 7 | Saison 8 | Saison 9 |
_______


5.01 Jeden za všechny (Un pour tous) - 5.02 Ruská panenka (Poupée russe) - 5.03 Před kamerou (Face caméra) - 5.04 Na seznamu (Sur la liste) - 5.05 Bouře: 1. část (Tempêtes - Partie 1) - 5.06 Bouře: 2. část (Tempêtes - Partie 2) - 5.07 Predátoři (Les prédateurs) - 5.08 Mezi dvěma (Entre deux) - 5.09 Ve jménu mého syna (Au nom de mon fils) - 5.10 Až na dno temnoty (Jusqu'au bout de la nuit) - 5.11 Navždy (Pour toujours) - 5.12 Navěky (À jamais)

zdroj: cinemapassion.com
Když jsem před dvěma roky viděla čtvrtou sérii Profilage, napřed jsem se dušovala, že pátou nechci vůbec vidět. Pak vyšlo najevo, že Odile Vuillemin (Chloé Saint-Laurent) neodchází, a už to bylo trochu lepší. Samotná sezóna příjemně překvapila - konec předchozí rozumně zametli do autu (přesně, kam to patřilo), epizody měly zajímavé zápletky a konečný cliffhanger byl dobře zasazený do celé série - nepřišlo mi, že to bylo z ničeho nic a hlavně jen pro ten šok, což bylo rozhodně plus. I když teda šok jsem měla a pořádný. Úplný závěr Navěky mě hodně dostal, musím říct.

Trochu mě zklamalo, že Adèle Delettre (Juliette Roudet) tam smrděla i přesto, že Chloé zůstala - přišla mi tam většinu času navíc, byla hrozně na sílu a celá ta linie s Rocherem (Philippe Bas) se mi vůbec nelíbila. Navíc mám nepříjemný pocit, že se to Rocherovi ještě vymstí. (Nicméně jsem ráda, že ho nedali dohromady s patoložkou Bérénice (Valérie Dashwood), ta je mi pořád hrozně protivná.) Milostný trojúhelník mezi Hippem (Raphaël Ferret), Fred (Vanessa Valence) a její sestrou Jess (Julia Piaton) mě mrzel kvůli Fred a měla jsem tušit, že když to na konci nabralo takové obrátky, něco tam nebude dobře. Fred zemřela opravdu ošklivě a bude mi docela chybět.

Potěšilo mě, když přivedli zpátky Louise (Marie Kremer) v epizodě Bouře - nemám ráda epizody, kde je Chloé oddělená od týmu, ale tahle byla dobrá, překvapivě se mi v ní líbila i Adèle a Louise byla skvěle použitá (plus vzpomenuli Matthieuho (Guillaume Cramoisan) - mám ráda, když se vzpomíná na bývalé postavy). Nebavil mě Vincent Delahaye (Ron Reznik), ale to bude hodně tím, že jsem tak trochu Chloé/Rocher shipper a ten maník by mě rozčiloval, ať by byl sebelepší. Na Lili (Fanie Zanini) moc nemám názor, ale jsem ráda, že je Chloé šťastná a doufám, že si ji bude moct nechat i po finále.

Před kamerou mělo pár vtipných momentů; Predátoři měli fakt děsivou premisu; Mezi dvěma bylo dobré Psycho; Až na dno temnoty bylo hodně na sílu, ale líbilo se mi, že končilo docela realisticky - někdy prostě není možné dosáhnout spravedlnosti. Navždy a Navěky bylo oboje hodně drsné, jak už jsem zmiňovala, a jsem docela zvědavá, jak to skončí. Doufám, že AXN koupí šestou řadu hodně brzo.